Categorieën
wonen

Waarom je woning schilderen? Vraag het aan schilder amsterdam

Het schilderen van je woning is om verschillende redenen een goede gewoonte. In deze blogpost som ik die voor je op.

Wat is verf eigenlijk 

Schilderen doe je met verf. Hoe dat eruit ziet hoef ik je niet te vertellen omdat je reeds als peuter kennis maakt met dit mengsel. Juist ja, verf is een mengsel oftewel een combinatie van onder andere:

– conserveringsmiddelen,

– pigmenten,

– oplosmiddelen,

– hulpmiddelen en bindmiddelen

die je kan uitsmeren op haast elke oppervlakte. Dit kan je doen met elk denkbaar voorwerp, maar om je huis te schilderen ben je het snelst klaar indien je kiest voor een roller of kwast.

Soorten verf 

Er zijn verschillende soorten verf die ook voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Voor het schilderen van de binnenkant van je woning is sinds kort slechts het gebruik van acrylverf toegestaan. Dit is een verftype dat gebaseerd is op water waardoor je tijdens en na het schilderen haast niets ruikt. Hierdoor loopt je gezondheid geen gevaar. Voor de buitenkant van je woning kan je wel verf gebruiken waarvan terpentine een belangrijke stof is. Hierdoor ruik je een typische verflucht die door de buitenlucht, gelukkig niet al te sterk is. Deze zogeheten alkydverf ( of olieverf) heeft een langere tijd nodig om te drogen maar is wel beter tegen weersinvloeden, bestand.

Variaties

Er bestaat onder andere:

– muurverf, zijdeglans verf en hoogglans verf:

– transparante verf: of beits, gebruik je op hout.

– structuur verf: geeft je geen vlak oppervlak.

– Betonverf: gebruik je op een betonnen ondergrond.

– metaalverf: geschikt voor voorwerpen van metaal.

Waarvoor je kiest, ligt voornamelijk aan het effect dat je wenst te bereiken.

Vijf redenen waarom je je woning kan schilderen

  1. Om het te onderscheiden van de rest: vooral als je huis onderdeel is van een woningbouwproject kan je op den duur de behoefte krijgen je door het aanbrengen van een andere buiten kleur , te onderscheiden van de rest
  2. Ter bescherming van je beton en houtwerk: verf legt een beschermende laag op de materialen waarvan je huis gebouwd is. Hierdoor worden ze dus niet gelijk blootgesteld aan bijvoorbeeld zonnestralen.
  3. Oogt mooier: verf brengt kleur in je leven en dat is alleen maar goed. Een goede combinatie van bouwstijl en kleur oogt daarom altijd aangenamer.
  4. Vergemakkelijkt de schoonmaak:hetgeen vooral bij met acrylverf bewerkte bouwsels te merken is.
  5. Waarde behoud (onderhoud):door de beschermende laag die je met het verf aanbrengt, voorkom je dat je bezit in waarde daalt. Doordat je voordat je met schilderen begint de oppervlakte op onvolkomenheden moet controleren, merk je ook tijdig op wanneer je restauratiewerkzaamheden moet uitvoeren.

schilder amsterdam

Ik acht het dus een goede gewoonte om je woning te schilderen. Mocht je in amsterdam een schilder nodig hebben om je daarbij te helpen dan kan je me altijd een bericht sturen. Samen maken we je huis mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *