Categorie├źn
bedrijven

Een goede aannemer Drachten

Ga jij jouw nieuwe huis eerst renoveren of verbouwen? Of wil je een huis laten bouwen? Dan is een goede aannemer Drachten onmisbaar. De aannemer is verantwoordelijk voor het hele project. De aannemer bespreekt het ontwerp en de tekeningen met de ontwerper of architect en maakt vervolgens een planning en regelt de benodigde vergunningen. Vervolgens zorgt de aannemer ervoor dat de juiste vakmensen worden ingeschakeld, zoals de schilder, installateur en elektricien. Ook de bouwmaterialen worden geregeld. Kortom, met een goede aannemer heb jij weinig omkijken meer naar het traject. Maar hoe vind je een goede en betrouwbare aannemer?

Kijk goed rond

Je vertrouwt de aannemer een grote klus toe. Veel mensen vinden hun aannemer dan ook via via, omdat vrienden en bekenden een aannemer kunnen aanbevelen. Hier kun je ook het resultaat bekijken. Het valt niet aan te raden om een persoonlijke bekende in te huren. Dit kan mislopen doordat de afspraken niet helder zijn of bepaalde verwachtingen niet waargemaakt worden. Ook is het verstandig om voor een aannemer te kiezen die is aangesloten bij een keurmerk, zoals Woningborg, Bouwgarant of SWK. Het keurmerk garandeert dat jouw verbouwing goed word afgerond, want als je aannemer bijvoorbeeld failliet gaat neemt een andere aangesloten aannemer de verbouwing over.

aannemer Drachten

Vergelijk aannemers en offertes

Wanneer je een aantal aannemers hebt gevonden waar je een goed gevoel bij hebt kun je een offerte aanvragen. Wees hierbij zo specifiek mogelijk over je wensen en verwachtingen, zodat de aannemer met een goede inschatting van de kosten kan komen. Tegenwoordig kun je eenvoudig online een offerte opvragen, maar als je een groot project hebt of zeer specifieke wensen kan het ook makkelijk zijn om even samen een kopje koffie te drinken. Op het moment dat je meerdere offertes hebt ontvangen kun je deze vergelijken.

Prijs en kwaliteit

Het valt wel aan te raden om niet blind voor de laagste offerte te gaan. Het is beter om de verschillende offertes breder te vergelijken. In sommige gevallen is een duurdere offerte een veel betere optie voor je. Ook kan het zijn dat de kosten realistischer zijn ingeschat, waardoor de goedkoopste optie alleen maar de goedkoopste lijkt. Uiteraard kun je ook wat onderhandelen. Zo is het in sommige gevallen mogelijk om de werkzaamheden of de tarieven wat aan te passen, zodat deze wel in je budget passen. Niet alleen over prijzen valt te onderhandelen, maar bijvoorbeeld ook over de levertijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *